Get Adobe Flash player

Restauracja

      Specjalnością naszej restauracji są dania przygotowywane ze świeżych warzyw, ryb, mięs, bez dodatków gastronomicznych. Podajemy makarony i gniocchi  wyprodukowane w naszej kuchni według domowych przepisów, co jest już wyjątkiem w gastronomii.

Menu – karta sezonowa

LaScala_karty_restauracja_srodki_net

Oto przykłady dań z naszej głównej karty:

Makarony

  • Stracci con verdure e carne
    (makaron stracci z warzywami i mięsem)
  • Ravioli con ricotta
    (ravioli z serem ricotta i prawdziwkami lub kurkami) 

Przystawki

  • Vitello tonnato
    (gotowana cielęcina na zimno z sosem kaparowym, pieczywo) 
  • Carpaccio di tonno
    (carpaccio z tuńczyka) 
  • Carpiaccio di cervo
    (polędwica z jelenia z prawdziwkami i rucolą) 
  • Roastbef
    (pieczona wołowina na zimno z sosem tatarskim, pieczywo) 

Zupy

  • Zuppa di pesci
    (zupa rybna, pieczywo) 
  • Zuppa di cipolle
    (zupa cebulowa, pieczywo) 

Sałaty

  • Insalata di rucola
    (sałatka ze świeżej ruccoli, pieczywo)
  • Insalata di spinaci
    (sałatka ze świeżego szpinaku, pieczywo) 

Ryby

  • Orata alla griglia
    (świeża dorada z grilla, pieczywo) 
  • Salmone all panna
    (łosoś w sosie szampanowym, pieczywo) 
  • Luccio alla provenzale
    (sandacz, cebula szalotka, marchewka, pieczywo) 

Mięsa

  • Ossobuco
    (duszona gicz cielęca, pieczywo)  
  • Filetto al balsamico
    (polędwica wołowa w balsamico, pieczywo) 
  • Filetto al pepe verde
    (polędwica wołowa, sos kremowy z zielonym pieprzem, pieczywo) 
  • Filetto di rucola
    (polędwica wołowa z rucolą) 

Desery

  • Tiramisu
     (biszkopt włoski kawowo-serowy)
  • Tort bezowo-migdałowy
  • Zabaione
    (deser na ciepło, minimum dwie porcje) 
  • Semifredo
    (deser lodowy) 
  • Panna cotta
    (deser na bazie śmietany panna cotta) 

oraz różne rodzaje pizzy na znakomitym, cieniutkim cieście.

Menu zmienia się w zaleźności od pory roku, np. jesienią podajemy knedle ze śliwkami, a w maju szparagi prosto z ekologicznej plantacji!

Zapraszamy!

 

Restauracja „La Scala”

Rynek 38,  50-102 Wrocław
tel. 71 372 53 94-95


Wyświetl większą mapę